Header image

Бизнес идеи - успешен бизнес онлайн

Тагове: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 0

Една от най-популярните статии в блога е Топ 10 бизнес идеи по време на криза, така че сега ще обновим идеите и ще направим нещо като втора част :)

1. Термични камъни, които пазят напитката ви топла

Само на 50% по-тежки от кубче лед и със същия размер, напълно безопасни за човек изработени от неръждаема стомана. Това са камъни, които потапяш в напитката си и когато тя е твърде гореща се охлажда, а когато започне да изстива я поддържат топла. Компанията е американска и в момента работи на пълни обороти, за да може да изпълни повече от 8000 предварителни поръчки. Пакет от пет „камъка” струва около $50.

Website: http://www.joulies.com/

2. Приложение на телефона, която сигнализира за дупка на пътя

Отново в Щатите са се опитали да използват огромния брой хора предвижващи се всекидневно по пътищата, за да локализират дупките и неравностите по тях. Става въпрос за приложение, което всеки може да инсталира на своя смартфон, което чрез GPS и сензорите на телефона „усеща”, когато минете през дупка или неравност и автоматично изпраща точното местоположение към хората, които трябва да я оправят.

Website: http://www.newurbanmechanics.org/

3. Кутии за отглеждане на зеленчуци в домашни условия

След като био манията е обхванала целия свят предприемчиви англичани са разработили разнообразни сетове със засяти семена на зеленчуци и подправки, които съвсем спокойно всеки може да отглежда вкъщи. Всяка кутия е със засяти семена и върви с точни указания как, кога и по какъв начин да отглеждате, поливате и използвате съответния продукт.

Продуктите, които може да отглеждате вкъщи могат да бъдат моркови, лук, спанак, чушлета, магданоз, босилек, бобени култури и т.н. Точните указания за всяка кутия правят така, че не е необходимо да сте градинар, за да се справите с отглеждането им. Зареждане със семена за една година струва около 50 паунда, заедно със инсрукциите и други полезни материали.

Website: www.allotinabox.com

4. Приложение, с което снимаш сметката си и след това я плащаш от телефона

Ясно е, че бъдещето е в безконтактното плащане на всякакви сметки, чрез мобилните ни устройства. То е факт дори и днес, но все още за да платиш се изисква малко „физическа” работа.

Непрекъснатото въвеждане на номера на сметки, титуляри и фактури може да се окаже досадно за повечето хора и затова предприемчиви датчани са измислили приложение за телефон и таблет, с което снимаш сметката и то автоматично разпознава данните, които трябват за плащането. Приложението е безплатно и се изисква само мобилен интернет.

Website: http://www.danskebank.se/sv-se/Pages/english.aspx

5. Роман, в който главния герой си ТИ

Идеята е съвсем проста и в същото време много интересна – хората са измислили как да вкарат всеки един от нас в роман. Всеки желаещ да участва може да избира измежду дузина книги, всяка с различен сюжет, жанр и стил. Също така можеш да посочиш специфични детайли за себе си като цвят на очи, коса, имена на най-добри приятели, месторабота и т.н.

Колкото повече детайли посочите, толкова по-персонализиран и личен ще бъде романа. Цената на една книга варира между $50 и $100 в зависимост от корицата и това дали да е с ваша снимка или не.

Website: http://www.yournovel.com/

6. Esspreso машина за кола

Това е идеална джаджа за хора в движение и особено тези с коли, които сутрин прекарват време в задръстване. Компактната машина прави хубаво ароматно кафе в колата и ви помага да прекарате по-добре времето в задръстванията. Хитро!

Website: http://www.handpresso.com/produit-1-1-handpresso_auto_e_s_e_.html#

7. Пак ли сметки в пощата?

В днешни времена по пощата получаваме единствено сметки, фактури и бележки за плащане. Всеки път като си видите името на писмо в пощенската кутия, инстинктивно ви се свива сърцето, тъй като знаете, че ще е нещо неприятно. Вече почти никой не получава поздравителни картички, подаръци или колети по пощата. Е можете да промените това веднага. NotAnotherBill е място, където ако се запишете, срещу 15-20 евро на месец ще започнат да ви изпращат малки и интересни подаръчета по пощата, така че всеки месец ще бъдете изненадани от нещо хубаво.

Website: http://www.notanotherbill.com/

8. Сапун във формата на храна

Да измиете ръцете си с бъркани яйца, макарони или гофрети е особено преживяване, което вече е възможно. Сапунчета под формата на различни видове храна със сигурност ще се превърнат във хит на пазара. Вижте сами за какво става върпос на сайта по-долу. Цената на сапуна е между $20 и $60, а до момента имат над 2800 поръчки.

Website: http://www.etsy.com/shop/HowardsHome?section_id=7095900

9. Виртуален асистент

Тази идея не е нова, но набра изключителна популярност за последата една година. Ако имате опит като секратарка, асистент или най-общо казано офис мениджър, спокойно можете да станете виртуален асистент. Работата може да се върши от вкъщи или от всяко място, където има компютър с интернет. Във всички сайтове за фрийланс това е изключително популярна позиция, още повече, че не изисква кой знае колко сериозни компютърни умения – по-скоро организционни.

В най-общи линии работата ви на виртуален асистент за някоя фирма или човек е свързана с дейности като проверяване на фирмената поща, плащане на сметки от името на фирмата/физическото лице, елементарно счетоводство, преводи, писане на документи, попълване на таблици и т.н. Хубавото е, че не изисква никакви инвестиции и е много подходящо за допълнителни или стартови доходи. Мисля, че схванахте идеята.

 

<< Предна страница

Видео клипове >>